Hoe lang gaat een accu mee?

In het algemeen kan een autoaccu tussen de 3 en 5 jaar meegaan, maar sommige kunnen langer meegaan als ze goed worden onderhouden. De levensduur van een autoaccu varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het merk en type accu, de manier waarop de auto wordt gebruikt en de onderhoudsgeschiedenis van de accu.

Zoals hierboven uitgelegd kan een autoaccu dus wel tot 5 jaar meegaan maar varieert per type accu en hoe het wordt gebruikt. Als de accu op de juiste manier wordt onderhouden, zal de accu langer goed blijven en wordt de levensduur verlengd.

Wanneer weet ik of mijn accu aan vervanging toe is?

Je kunt meestal een vervanging overwegen als je startproblemen ervaart, als je batterij ouder is dan drie tot vijf jaar of als je dashboard lampje dit aangeeft, afhankelijk van het type auto & Accu.

Als de auto niet start wanneer je het na een paar minuten opnieuw probeert, terwijl de radio of gevarenlichten nog aan stonden met de motor uit, is dat waarschijnlijk een teken dat de accu vervangen moet worden.

Als je één of meer van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om je accu te laten testen door een professionele monteur, om te bepalen of de accu vervangen moet worden.

Maak direct een afspraak!

Hoe voorkom ik accuproblemen?

  1. Zorg ervoor dat je regelmatig de toestand van de accu controleert. Wijs deze aan bij elke inspectie en servicebeurt bij de garage en zo voorkom je problemen tijdens uw reis.
  2. Je kunt meestal een vervanging overwegen als je batterij ouder is dan drie tot vijf jaar, afhankelijk van het type auto & Accu.
  3. Voorkom het stilleggen van de auto. Als je je auto voor langere tijd niet gebruikt, dient je accu minimaal eenmaal per maand worden opgeladen.
  4. Er kunnen problemen in de elektrische systemen zijn met betrekking tot het laden van de accu. Controleer het systeem daarom af en toe om te zorgen dat het goed werkt bijvoorbeeld een defecte dynamo die niet meer bijlaad
  5. Hoe meer elektronische componenten zoals speakers of extra verlichting achteraf worden ingebouwd, hoe groter de capaciteit van uw accu moet zijn. Versterk daarom de prestaties van uw batterij door een grotere te kiezen.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn accu ?

De kosten van het vervangen van uw accu zijn moeilijk in te schatten omdat dit afhankelijk van het merk en type accu. Als u meer informatie over de kosten wenst, vul dan het contactformulier in en wij zullen binnen een werkdag antwoorden, het is uiteraard vrijblijvend.

Bent u nieuwsgierig naar de kosten? Via deze link krijgt u meer informatie over onze prijzen.