Hoe werkt een APK-Afspraak?

U brengt uw auto tussen 09:00 – 10:00 uur naar de garage voor een APK controle. U ontvangt vervolgens een telefoontje of bericht van de ons om u te laten weten wat de kosten zijn mocht er iets mankeren aan uw auto.

Als uw auto in goede staat is, wordt u pas gebeld als de auto klaar is. In negen van de tien gevallen is de auto dezelfde dag al klaar, maar als uw auto meer tijd nodig heeft, wordt u vooraf benaderd.

Hoe maak ik een afspraak voor het keuren van me auto?

Op onze website kun je gemakkelijk een afspraak inplannen of een terugbelverzoek achterlaten. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 010-4850780.

Wat zijn de kosten van een apk?

Het tarief voor een Algemene Periodieke Keuring (APK) bedraagt €40,- voor benzine- en/of elektrische auto’s en €50,- voor dieselauto’s. Mits deze helemaal in orde zijn (Dus geen afkeurpunten).

Wat als mijn auto afkeurpunten heeft voor de apk?

In het geval dat de auto op de APK-keuring afkeurpunten heeft, wordt u hiervan per omgaande op de hoogte gebracht. Wij zullen u informeren over de kosten die aan de reparatie zijn verbonden, zodra u hiermee akkoord gaat zal de auto dezelfde dag nog gerepareerd en gekeurd worden. Mocht het zo zijn dat de keuring niet dezelfde dag afgerond kan worden, dan zullen wij u daarvan van tevoren op de hoogte stellen, zodat uw auto de volgende dag alsnog gekeurd kan worden.

Maak direct een afspraak!

Op hoeveel punten word de apk gecontroleerd?

De apk wordt gecontroleerd op meer dan 200 punten. De controlelijst is erg uitgebreid en bevat onder andere het controleren van de uitlaat, remsystemen, stuuraandrijving, verlichting, banden, etc.

Naar welke punten worden er gekeken tijdens de apk?

  1. Remmen
  2. Verlichting
  3. Onderstel
  4. Banden
  5. Wielophanging
  6. Uitstoot
  7. Interieur
  8. Motor
  9. Vloeistoffen
  10. Carrosserie

Mijn apk is al verlopen kan ik nog wel naar de garage rijden om mijn auto te laten keuren, ook al is mijn APK al verlopen?

Ja, dat is mogelijk, mits u een verplichte afspraak heeft en een geldig bewijs hiervan kan voorleggen.

Krijg ik automatisch een boete zodra mijn apk verloopt?

Nee, je krijgt niet automatisch een boete als de APK-keuring verloopt tot 2 maanden na de keuringsdatum. Je ontvangt pas een boete wanneer je met de auto rijd terwijl de auto niet APK-gekeurd is. In dat geval kan je een boete krijgen voor het niet naleven van de verkeersregels. Het is daarom verstandig om tijdig een afspraak voor de keuring van de auto in te plannen.

Krijg ik automatisch bericht wanneer mijn apk verlopen is?

6 weken voor de vervaldatum zal je een herinnering ontvangen. Deze bericht wordt echter niet altijd per post verstuurd, dus controleer ook uw digitale Berichtenbox als u geen brief heeft ontvangen. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de APK-vervaldatum van uw auto.

Hoe kom ik erachter wanneer mijn apk verlopen is?

Dat check je eenvoudig via de digitale berichtenbox of op de website van de RDW is het mogelijk om een kentekencheck uit te voeren onderin de pagina ‘RDW-kentekencheck’: voer daar uw kenteken in en u krijgt de vervaldatum te zien.