Om de hoeveel tijd moet mijn airco ververst/bijgevuld worden?

Het is aan te raden om je auto-airco elke twee jaar te laten verversen. Controleer naast het verversen echter ook jaarlijks of er geen vreemde geuren of excessieve condensvorming uit het systeem komt. Als dat zo is, doe je er natuurlijk goed aan om de airco onmiddellijk te laten onderhouden om erger te voorkomen. Onze airco monteurs zijn gespecialiseerd en helpen jou graag

Waar is de binnencirculatie knop voor?

Binnencirculatie van de auto is er om te helpen bij het verminderen van het luchtverkeer in overvolle steden. Bovendien vermindert binnencirculatie de uitstoot en het geluid van het verkeer.

Wat is de beste temperatuur in te stellen voor de airco

De beste temperatuur om in te stellen voor de auto airco is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de buitentemperatuur, het aantal passagiers in de auto, of er huisdieren aanwezig zijn en of de omgeving goed geventileerd is. Als algemene regel geldt dat je het beste een temperatuur tussen 19 – 20 °C kunt instellen.

Airco regelmatig gebruiken?

Het is het beste om uw auto-airco regelmatig te gebruiken om ervoor te zorgen dat het goed werkt en ook om te voorkomen dat er problemen optreden. Gebruik het systeem elke keer dat u de auto start en laat het klimaatsysteem in de lente, zomer en herfst minstens 10 minuten aanstaan. Bovendien is het belangrijk om regelmatig een airco inspectie te laten uitvoeren en het systeem te laten onderhouden om ervoor te zorgen dat het optimaal werkt.

Maak direct een afspraak!

Airco compressor wat is het?

De Airco-compressor is een belangrijk component en kan gezien worden als het hart van het aircosysteem. Hij pompt en zuigt het koudemiddel door het systeem, waardoor hij ook wel aircopomp wordt genoemd.

Auto airco condensor wat is het?

Het woord ‘condensor’ verwijst naar het woord condenseren waarmee het koelmiddel dat uit de compressor gepompt wordt, van een gasvormige naar een vloeibare fase teruggebracht wordt, waarbij de temperatuur van het koelmiddel afkoelt.

Wat zijn de kosten van een airco onderhoudsbeurt?

De prijs van de airco onderhoud voor uw auto is afhankelijk van het type gas. De kosten kunnen variëren van €60 tot €150. Als u een exacte prijs wilt weten, dan kunt u via het contactenformulier, met het kenteken van uw auto, uw vraag stellen. Wij zullen binnen maximaal 1 werkdag uw vraag beantwoorden.