Zomerbanden

Zomerbanden zijn autobanden die speciaal voor de warme, droge zomermaanden gemaakt zijn. Deze zomerbanden hebben speciale rubber samenstellingen die de grip verbeteren van een auto op warm, droog asfalt en andere oppervlakken. Ook hebben deze banden meer afvoerkanalen waardoor water en slijtage sneller worden afgevoerd.

Zomerbanden hebben een hogere profieldiepte dan winterbanden en maken ook minder geluid. Bovendien dragen ze bij aan een lagere rolweerstand, wat zorgt voor minder brandstofverbruik en minder uitstoot.

Winterbanden

Winterbanden zijn speciaal ontworpen om op te rijden in sneeuw en ijs. Ze hebben een speciale rubbersamenstelling waardoor ze beter grip op de weg bieden en de auto grotere controle over het stuur geeft. Ook hebben ze vaak meer noppen groeven dan andere banden waardoor ze beter grip krijgen als het gaat om sneeuw en ijs. Daarnaast hebben winterbanden ook een betere wegligging dan andere banden, waardoor je minder snel uitglijd.

Allseason banden

zijn autobanden die zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt. Het voordeel van allseasons banden is dat ze een goede grip bieden in zowel droge als natte omstandigheden. Net als winter banden hebben All season banden een winterloopvlak dat meer grip geeft, evenals extra groeven om op sneeuw & nat wegdek te rijden.

Maak direct een afspraak!

Prijs voor het vervangen van banden?

Het is niet mogelijk om een precieze prijs voor seizoensbanden met montage te geven, aangezien de totale kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder het Maat, seizoensband en merk van de band daar in verschillen. In het algemeen, als je een eenvoudig setje seizoensbanden koopt, inclusief montage, kost dit ongeveer € 300-400,- inclusief de btw.

Als u meer informatie over de kosten wenst, vul dan het contactformulier in met de bandenmaat en de gewenste seizoensband en wij zullen binnen een werkdag antwoorden, Het is uiteraard vrijblijvend.